Ga naar Content

VIDEO: Vrijgelaten kraai knalt vol tegen raam

ALKMAAR Een bijzonder pijnlijk moment voor een kraai in Alkmaar. Nadat het beestje was aangereden, werd hij opgevangen door Sabine Stalman. Toen de vogel genoeg was opgeknapt om weer op eigen pootjes te staan, wilde zijn 'redder' het magische moment van uitvliegen vastleggen. Alleen knalde de kraai na enkele meters direct hard tegen een raam.

Op de beelden is te zien hoe de kraai op de leuning van een tuinbankje zit voordat hij zijn vleugels uitslaat. Als het beestje weg wil vliegen, gaat het mis. Hij vliegt hard tegen een raam aan en stort ter aarde.

Sabine filmde de keiharde confrontatie met het raam en zette van schrik direct de camera uit. "Het leek erop dat hij zijn vleugels weer kon gebruiken. Het voelde als een magisch moment, dat wilde ik vastleggen", verklaart ze in een reactie op Facebook. De onfortuinlijke kraai heeft volgens Sabine ook deze klap overleefd.

Aangereden
Sabine had de vogel van straat gehaald nadat hij was aangereden. Omdat de dierenambulance niet direct langs kon komen, wikkelde ze hem in een handdoek en nam het beestje mee naar huis. Daar aangekomen bleek de vogel al redelijk opgeknapt, maar voor een vlucht bleek het dus nog iets te vroeg.

In een reactie legt een woordvoerder van de dierenambulance Noord-Kennemerland uit waarom er geen medewerker langs kwam: "Wij willen alle vogels helpen, maar soms is het beter om een dier na een ongeluk te laten acclimatiseren. Dit geldt ook na bijvoorbeeld een raamtrauma."

Foto: