Ga naar Content
Noord-Holland

Nog geen code rood in Noord-Holland

21 juni 2017, 14.01 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Het risico op natuurbranden in onze provincie blijft vooralsnog hoog. In de provincies Noord-Brabant en Zeeland werd vandaag code rood afgegeven, maar dat uitzonderlijke niveau zal in Noord-Holland naar alle waarschijnlijkheid niet van kracht worden.

Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord geeft aan dat het inderdaad droog is en dat ze waakzaam zijn, maar dat de situatie hier lang niet zo erg is als in Brabant. "We zijn hier omringd door water en dat heeft een gunstig effect op de luchtvochtigheid", aldus een woordvoerder.

Ook in de Gooi en Vechtstreek is momenteel code oranje van kracht en ook daar ziet het er niet naar uit dat het risico snel over zal gaan in code rood. "De gewassen in dit gebied zijn wat vochtiger dan veel andere gebieden in Nederland", legt een woordvoerder uit.

Lees ook: Groot risico op natuurbranden door hitte: code oranje afgegeven

Aan de hand van meters die her en der in de provincie verspreid staan wordt continu gemonitord hoe groot de kans is op natuurbranden. Hoewel er momenteel geen signalen zijn dat het risico op branden groter is dan de afgelopen dagen, bestaat de kans volgens de veiligheidsregio's natuurlijk altijd dat code rood bij aanhoudende droogte alsnog van kracht wordt. "Maar het is echt een heel zwaar middel dat zelden wordt ingezet."