Ga naar Content
Noord-Holland

Haarlemse PvdA-fractie breekt met raadslid Moussa Aynan

20 juni 2017, 12.03 uur · Aangepast 20 juni 2017, 13.58 uur
Door: · Foto:

HAARLEM Een gebrek aan vertrouwen betekent het einde van de samenwerking tussen de PvdA-fractie in Haarlem en raadslid Moussa Aynan.

Volgens een bericht op de website van de Haarlemse PvdA-fractie is de breuk ontstaan doordat "de fractie concrete aanwijzingen heeft dat hij onlangs met een andere partij gesprekken heeft gevoerd over deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar". Aynan zou de fractie daar niet over hebben ingelicht.

Zelf ontkent het raadslid dat hij dergelijke gesprekken heeft gevoerd, maar de fractie gelooft dat niet. Aynan gaf daarop aan dat er in dat geval sprake is van een vertrouwensbreuk en dat het daarmee voor hem ophoudt. Hij heeft aangegeven zijn zetel tot nader order niet ter beschikking te stellen aan de PvdA.

"Wij betreuren het zeer dat er geen vertrouwen meer is in een goede samenwerking. Moussa was elf jaar een onderdeel van het team. Hij was een actief en zichtbaar raadslid, een echte volksvertegenwoordiger met een groot sociaal hart. Moussa heeft daarbij altijd ruimte gekregen om het raadswerk op zijn eigen manier te doen", aldus de partij.