Ga naar Content
Noord-Holland

Volendammer bij ruzie meegesleurd door auto: "Ik zie het elke keer opnieuw gebeuren"

19 juni 2017, 16.07 uur · Aangepast 20 juni 2017, 13.10 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Mischa Korzec

VOLENDAM Het was een gezellig samenzijn met de buren aan het Dukaton in Volendam, maar een groot conflict op straat tussen twee groepen jongeren maakte daar afgelopen zaterdag een einde aan. Toen buurtbewoner Ton wilde voorkomen dat één van de relschoppers met zijn auto op anderen zou inrijden, werd hij zo'n twintig meter meegesleurd met het voertuig.

Afgelopen zaterdag werd een grote groep jongeren de toegang geweigerd op een feestje, vlak bij de plek waar Ton, buurvrouw Susan en andere omwonenden samen zijn. "Toen ze weggestuurd waren, kwam de groep onze kant op en gingen ze voor de deur ruzie staan zoeken met een andere groep jongens", aldus Susan. "Dat liep uit de hand, dus mijn man probeerde de boel nog te sussen en dat werd een beetje een vechtpartij."

Meerdere buurtbewoners kwamen erbij en probeerden de jongens de straat uit te werken, maar die hadden daar geen trek in. "Op een gegeven moment stond er een mannetje of honderd, en misschien wel meer, op de straat", vertelt Susan.

Op een zeker moment reed er een auto de straat in, vermoedelijk een vriend of familielid van een van de jongeren. "Die probeerde in eerste instantie vol gas op ons in te rijden. In een opwelling ben ik die auto ingedoken om de sleutel te pakken te krijgen. Dat mislukte, maar de auto sloeg wel af." De bijrijder stapte ondertussen uit om de auto aan te duwen. 

Tegengas
Ton en een andere buurman probeerden te voorkomen dat hem dat lukte en sprongen voor de auto. "We waren tegengas aan het geven. De chauffeur probeerde ondertussen constant om de motor aan de praat te krijgen. Op een gegeven moment lukte dat en voor ik het wist werd ik een meter of 20, 25 over de straat gesleept."

Wonder boven wonder hield Ton er alleen een flink aantal schaafwonden en blauwe plekken aan over. Ook is hij erg geschrokken. "Als ik alleen ben, zie ik het elke keer weer voor me. Het had zo anders kunnen aflopen."

Politie
De bestuurder van het incident, een 20-jarige man uit Edam, is aangehouden en ingesloten om de toedracht helder te krijgen. Inmiddels heeft de politie een aantal getuigen gehoord en zijn meerdere namen van getuigen bekend. De politie zal hen benaderen om de exacte toedracht van het incident goed in kaart te kunnen brengen.

Foto: Mischa Korzec