Ga naar Content
Noord-Holland

Motorrijder met 'pak me dan'-kentekenplaat aangehouden: "U vraagt, wij draaien"

19 juni 2017, 12.08 uur · Aangepast 19 juni 2017, 13.50 uur
Door: · Foto: Facebook / Politie IJmond

IJMOND Afgelopen weekend zag de politie IJmond een motor met een wel heel bijzondere kentekenplaat: pak me dan. "Dan heb je, uiteraard, direct onze aandacht te pakken", schrijft de politie. Maar toen de bestuurder een stopteken kreeg, ging hij er als een speer vandoor.

De man rijdt roekeloos weg van de motoragent en schiet een woonwijk in. "Vanwege het gevaar is de achtervolging niet ingezet en is de wijk door andere eenheden afgezet", aldus de politie

Even later ziet een van de agenten iemand met een motor aan de hand een steeg in lopen. De agent bedenkt zich geen moment en sprint achter de verdachte aan. "Die schrikt van de collega en wil wegrennen om de motor weer te starten. De motor hapert en de collega weet de persoon in de kraag te vatten."

'U vraagt, wij draaien'
De herkomst van de motor kon niet direct achterhaald worden en de persoon is aangehouden voor heling. Gezien het roekeloze rijgedrag is ook het rijbewijs ingevorderd en naar het CBR opgestuurd. De politie besluit het betoog met: "'Pak me dan?!' Het is een mooie uitdaging! U vraagt, wij draaien."