Ga naar Content
Sport

Afscheid Fabius met titel: "Supermooi om het zo af te sluiten"

18 juni 2017, 16.40 uur · Aangepast 18 juni 2017, 23.15 uur
Door: · Foto:

BENNEKOM Voor Otto Fabius zit het erop. Zaterdagavond speelde hij met Blauw-Wit Amsterdam zijn laatste korfbalwedstrijd. Hij won de veldfinale van LDODK en sleepte zo de nationale titel binnen. "Supermooi om het zo af te sluiten."

Van augustus tot juni stak Fabius met veel plezier ontelbare uren in het korfballen. Voor komend jaar maakt de 28-jarige Amsterdammer een andere keuze. "Ik wil misschien gaan reizen. Weekendjes weg of gewoon bij een verjaardag zijn. Ook wil ik andere sporten gaan proberen." Daarmee lijkt hij de deur naar een mogelijke terugkeer niet helemaal dicht te gooien. "Ik zeg niet dat ik nooit meer ga spelen, maar ik beloof zeker niet dat ik wel ga spelen."

De 22-12 overwinning op LDODK kreeg na rust gestalte. Halverwege leidden de Amsterdammers in Bennekom namelijk met slechts één punt verschil (8-7). Fabius: "Ik had deze uitslag niet verwacht. Verdedigend stond het goed en de tweede helft was gewoon van ons. Het is mooi dat je al tijdens de wedstrijd met elkaar weet dat je het kampioenschap gaat binnenhalen. Ik vond het ook mooi dat mijn ouders en mijn zusje erbij waren en dat ik het met heel veel Blauw-Witters heb kunnen delen."