Ga naar Content

Menno Vloon wil lekker hoog vliegen: "Het mooiste wat er is"

LEIDEN De prestatie is bijzonder. Menno Vloon scherpte het Nederlands record polsstokhoogspringen aan met 4 centimeter tot 5 meter en 85 centimeter. Maar voor de atleet uit Krommenie is dat niet het enige dat telt. "Dat gevoel van vliegen, dat is het mooiste wat er is. Dat is heerlijk."

Vloon won dit weekend het polsstokhoogspringen bij de Gouden Spike in Leiden. Zaterdag reikte hij tot 5 meter en 50 centimeter en bleef hij ver verwijderd van zijn kersverse nationale record van vorige week. Juist dat record zorgde ervoor dat de 23-jarige Vloon ineens vol  in de spotlights staat.

Video #166407

Een week na het halen van het record is Vloon nog steeds beduusd. "Ja, echt bizar. Stiekem droom je ervan, maar ik had niet gedacht dat ik dat nu al zou springen." De prestatie in het Duitse Zweibrücken schept verwachtingen voor de WK atletiek in Londen over twee maanden. "Ik verwacht daar nog niet heel veel van. Ik hoop natuurlijk de finale te halen. Zo'n sprong is mooi, maar dat moet je vaker doen. Alles moet kloppen", aldus Vloon, die in Leiden dus niet boven zichzelf uitsteeg maar wèl won. 

Video #166405