Nacht van de Vluchteling haalt recordbedrag van 1,5 miljoen euro op

AMSTERDAM - De Nacht van de Vluchteling haalt een recordbedrag op van ruim 1,5 miljoen euro. Vanuit drie steden vertrokken om middernacht tegelijk zo´n 5.000 deelnemers voor de 40km lange sponsorloop. "Vanavond zeggen jullie tegen alle vluchtelingen: 'we zijn jullie niet vergeten'," sprak minister Lilianne Ploumen tijdens het startschot in Amsterdam.

Er werd op drie locaties tegelijk gestart.  Naast de inmiddels traditionele routes van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem, is voor het eerst ook een grote groep lopers onderweg vanuit Amsterdam. De meeste lopers worden rond 8 uur vanochtend verwacht bij de eindstreep.

Lees ook: Duizenden deelnemers aan Nacht van de Vluchteling

Het startschot voor Amsterdam klonk gisteravond in de Westergasfabriek en werd gegeven door minister Lilianne Ploumen en programmamaker Johnny de Mol. Per pont staken deze lopers het IJ over, om de tocht voort te zetten en via Waterland weer in Oost te finishen. Acteur Waldemar Torenstra heeft de 40-kilometerroute in Amsterdam meegelopen. 

Kortere tochten
Naast de drie tochten van 40 kilometer werd gisteravond in Amsterdam ook een avondloop van 10 km en 20km georganiseerd. De 20km werd voltooid door presentator Art Rooijakkers. "Amsterdam is een prachtige route. Het is een stad, dus er gebeurt van alles om je heen," zei Rooijakkers na afloop. Ook stak hij de 40km-lopers een hart onder de riem. "Mensen offeren hun nacht op om aandacht te vragen voor vluchtelingen, een prachtig initiatief."

Met de Nacht van de Vluchteling wordt stil gestaan bij de 65,3 miljoen mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er dat nog nooit zoveel geweest.

 

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. wandelen nieuws sponsor vluchteling
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws