Korfballers Blauw-Wit kampioen op het veld

17 juni 2017, 21.46 uur · Aangepast 18 juni 2017, 17.13 uur
Door: · Foto: Blauw-Wit

BENNEKOM Na de verloren finale van de Korfbal League in de zaal heeft Blauw-Wit zaterdag wel de de titel op het veld gewonnen. De ploeg van trainer Barry Schep won in Bennekom met 12-22 van LDODK. In de eerste helft hadden beide ploegen moeite met scoren, maar na de 7-8 bij rust liet Blauw-Wit in de tweede helft zien welke ploeg de sterkste was. Het was voor Blauw-Wit de vierde veldtitel in clubgeschiedenis. Een leuke prijs in het jaar waarin de club honderd jaar is geworden

Het duel begon veelbelovend. De eerste twee aanvallen leverden meteen doelpunten op, maar daarna werd er vooral veel gemist. De stand 6-6 bleef heel lang op het bord staan en bij de rust was de stand 7-8 in het voordeel van Blauw-Wit. Het was ook niet makkelijk in de hitte in Bennekom.

Meteen na de rust liep Blauw-Wit weg bij LDODK. Van 7-8 werd het 7-12 en daarmee was het beslissende gat geslagen. Blauw-Wit liep steeds verder uit en LDODK liet het hoofd hangen. Blauw-Wit kon daardoor in de slotfase publiekswissels geven aan Otto Fabius en Mandy Koeleman, die hun laatste wedstrijd speelden.