Ga naar Content
Noord-Holland

Duizenden deelnemers aan Nacht van de Vluchteling

17 juni 2017, 16.56 uur · Aangepast 17 juni 2017, 18.42 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM (AT5) Om middernacht lopen duizenden deelnemers een sponsorloop door de stad. Dit doen ze vanwege de Nacht van de Vluchteling.

Het doel van de veertig kilometer lange loop is een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen. Daarnaast vragen de lopers door hun deelname aandacht voor vluchtelingen wereldwijd.

Het startschot klinkt in de Westergasfabriek. Per pont steken deze lopers het IJ over, om de tocht voort te zetten en via Waterland weer in Oost te finishen. Vanaf het Westerdok worden speciale IJveren ingezet.

Lees ook: Waldemar Torenstra in Irak om aandacht te vragen voor oorlogsvluchtelingen

Naast de wandeltocht van veertig kilometer om middernacht vindt er 's avonds een kortere loop plaats. Die is tien of twintig kilometer lang en gaat ook deels via de pont.

Aan beide kanten van de pont worden vrijwilligers ingezet om het op- en afstappen te versoepelen. Ook op de pont staat een vrijwilliger. Zij hebben contact met de schipper, geven aan wanneer er vertrokken kan worden en zetten snel een vlag op om de boot herkenbaar te maken voor de lopers.