Ga naar Content
Noord-Holland

Minister ziet geen heil in voortdurende aanwezigheid monteur op Afsluitdijk

16 juni 2017, 00.32 uur · Aangepast 16 juni 2017, 01.08 uur
Door: · Foto: Shutterstock

DEN OEVER Demissionair minister Schultz ziet niets in het plan om standaard een monteur op de Afsluitdijk te stationeren.

Dat schrijft ze vandaag in een brief waarin ze vragen van VVD'ers Visser en De Vries over de stremmingen van de Afsluitdijk beantwoord, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Lees ook: Afsluitdijk tijdelijk dicht geweest voor Noord-Holland

De Afsluitdijk is de afgelopen jaren regelmatig getroffen door storingen, die in de meeste gevallen invloed hadden op het functioneren van de bruggen bij de sluizen en de slagbomen. 

Direct ingrijpen
Na de nodige storingen stationeerde de minister in 2016 een monteur op de Afsluitdijk, die bij een storing direct kon ingrijpen. Hoewel het verkeer de afgelopen tijd weer een paar keer heeft vastgestaan, ziet Schultz ditmaal niets in een monteur die voortdurend op locatie is en stand-by staat. 

Om bij warm weer problemen met de bruggen te voorkomen, laat de minister ze 24 uur per dag koelen. VVD'ers Visser en De Vries vragen of dat nieuwe opstoppingen voorkomt, want niet alle storingen werden aangewakkerd door het warme weer.