Ga naar Content
Noord-Holland

Agressieve rukker krijgt pepperspray in gezicht bij aanhouding in duingebied

15 juni 2017, 18.40 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ZANDVOORT Een man heeft zichzelf gisterenavond bevredigd langs een fietspad in het duingebied tussen Zandvoort en Bentveld. Toen de politie hem wilde aanhouden, gebruikte hij zoveel geweld dat de agenten hun pepperspray moesten gebruiken.

Een voorbijganger meldde bij de politie dat er bij het kruispunt van het Visserspad en de Blinkertweg een schennispleger rondhing. De melder vertelde dat de man in het zicht van fietsers en wandelaars stond te masturberen. 

Drie agenten
Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen ze in de buurt van het kruispunt een man aan die aan het signalement voldeed. Hem aanhouden bleek echter een ander verhaal: hij verzette zich zo hevig dat er drie agenten en een bus pepperspray nodig waren om hem in de boeien te slaan. 

Uiteindelijk is de man op het politiebureau in de cel gezet. Vandaag wordt hij door de recherche verhoord. Wie getuige is geweest van zijn onzedelijke gedrag en nog geen getuigenverklaring heeft gegeven, wordt verzocht contact op te nemen met de politie om dat alsnog te doen.