Ga naar Content

Glibberen op de N246: weg besmeurd met frituurvet

ASSENDELFT Op de N246 bij Assendelft is vanochtend een grote hoeveelheid frituurvet gelekt. Het wegdek is over een lengte van honderden meters besmeurd met een dikke, vette laag.

Daardoor is de provinciale weg afgesloten vanaf de N203 tot de op- en afrit van de A8 richting Beverwijk. Het ging vanochtend rond 08.00 uur mis toen een onbekend voertuig de lading frituurvet verloor. Daarna is de weg snel afgesloten voor het verkeer. Alleen de hulpdiensten en vrachtwagens die geen alternatieve route hebben, mogen er langs. 

Schoonmaken gaat moeizaam
Het schoonmaken verloopt moeizaam, laat een weginspecteur van de provincie weten aan NH Nieuws. Met de gebruikelijke zoab-reiniger lukt het niet om het vet te verwijderen, daarom wordt er nu palmoliezeep gespoten en in het wegdek geveegd. Het schoonmaken gaat volgens een weginspecteur nog tot 18.00 uur duren.

Het is deze week al de tweede keer dat er een flinke hoeveelheid frituurvet op de weg terechtkomt. Eergisteren stroomde er in het Gelderse Velp zo'n 100 liter vet de weg op.