Ga naar Content
Noord-Holland

Man (45) die mensen aanreed bij Amsterdam Centraal vrijgelaten

13 juni 2017, 16.26 uur · Aangepast 13 juni 2017, 16.46 uur
Door: · Foto: HFV / Robby Hiel

AMSTERDAM De 45-jarige Amsterdammer die op zaterdagavond inreed op mensen bij station Amsterdam Centraal, is gisteravond vrijgelaten.

Dat meldt de politie zojuist. De man blijft nog wel verdachte in de zaak wegens overtreding van de Wegenverkeerswet. Het Openbaar Ministerie (OM) beslist later over vervolging.

Lees ook: Politie Amsterdam: 'Aanrijding Stationsplein gebeurde buiten het zicht van camera's'

Van de zeven gewonden liggen er nog twee met botbreuken in een ziekenhuis. De politie hield de man de afgelopen dagen vast omdat ze er 100 procent zeker van wilde zijn dat de man onwel is geraakt. Laatste onderzoeken hebben uitgewezen dat hij op het moment van de aanrijding inderdaad een lage bloedsuikerspiegelwaarde had.

Tijdens het onderzoek zijn de telefoon, de auto en de bloedsuikermeters van de man nader bekeken. Ook vond er een huiszoeking plaats. "Uit niets blijkt dat er een indicatie is dat er iets anders aan de hand zou zijn geweest dan een onwelwording", aldus de politie.

Niets herinneren
De politie meldt dat de man eerder op de avond 'relatief hard' door de binnenstad reed. Zo reed hij bij het Rembrandtplein met hoge snelheid over de trambaan. De Amsterdammer zegt zich niets van deze rit en de aanrijding op het Stationsplein te kunnen herinneren.

Lees ook: Huiszoeking bij man die in Amsterdam op voetgangers inreed: definitief geen opzet

De man reed afgelopen zaterdag meerdere mensen aan op het Stationsplein. Daarbij raakten zeven mensen gewond. De Amsterdammer stond met zijn auto op een plek waar hij niet mocht staan en werd daarop aangesproken door agenten. Vlak daarna ging hij er met hoge snelheid vandoor over het Stationsplein. Hij kwam met zijn auto tot stilstand tegen een muurtje bij de ingang van het metrostation.