Ga naar Content

AZ opent het seizoen met uitwedstrijd tegen PSV

13 juni 2017, 13.51 uur · Aangepast 13 juni 2017, 14.16 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALKMAAR AZ mag er in het nieuwe seizoen meteen tegenaan. De Alkmaarders starten de competitie namelijk op zaterdag 12 augustus met een uitwedstrijd tegen PSV.

Op zondag 1 oktober ontvangt AZ landskampioen Feyenoord en de eerste Noord-Hollandse topper staat in het concept programma gepland voor 17 december. AZ ontvangt Ajax dan thuis.

Start week later
De competitie begint een week later dan de afgelopen jaren gebruikelijk was. "Dit was een wens van clubs en supporters en hier hebben we gehoor aan kunnen geven", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB. In het programma is rekening gehouden met het WK 2018 in Rusland, waarvoor clubs op 21 mei hun spelers moeten afstaan. Daarom zijn er drie midweekse competitierondes in december, februari en april.

6 mei laatste ronde
De laatste speelronde in de eredivisie vindt plaats op 6 mei. AZ ontvangt dan PEC Zwolle. Dinsdagmiddag wordt het programma op Zeist gepresenteerd voor de clubs en de afgevaardigden van de gemeente en de politie. Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden zijn besproken. Oook Europese wedstrijden kunnen nog voor veranderingen zorgen.