Ga naar Content
Noord-Holland

Fors meer onveilige kermisattracties gesloten

12 juni 2017, 19.50 uur · Aangepast 12 juni 2017, 20.26 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Tien kermisattracties zijn vorig jaar gesloten wegens ernstige tekortkomingen. Dat is fors meer dan de twee voorgaande jaren, toen dat in totaal zes keer gebeurde.

In totaal werden dertig maatregelen opgelegd voor administratieve of technische gebreken. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan EenVandaag heeft verstrekt. 

Lees ook: Nachtmerrie voor kermisbezoekster Amsterdam: beugel schiet los in katapult-attractie

Het aantal ongelukken dat de NVWA op kermissen registreert, vertoonde het afgelopen jaar een opvallende piek. Waar in 2013 en 2014 drie ongevallen plaatsvonden en in 2015 slechts één, was het in 2016 zes keer raak. Bij de ongelukken vielen veelal lichtgewonden, maar een paar keer leverde een incident ook ernstig letsel op.

Lees ook: Weer incident bij katapult-attractie op de Dam: magneer schiet rakelings langs bezoekers

Zondag gebeurde er ook een zwaar ongeluk op de kermis in Uithuizen. Daar brak een jongen allebei zijn armen nadat hij uit een rupsattractie viel.

Eerder dit jaar waren er twee incidenten bij dezelfde kermisattractie op de Amsterdam. Op 11 april schoot een beugel van de katapult-attractie los waardoor een vrouw er bijna uitviel. Tien dagen later schoot een deel van de attractie los en miste enkele kermisbezoekers op een haar na.