Ga naar Content

Rolstoelvierdaagse helpt senioren naar buiten: "Je bent er weer eens uit"

MIDDENBEEMSTER Overal in Noord-Holland beginnen de wandelvierdaagses weer. In Middenbeemster was er ook een tocht voor senioren met rolstoelen georganiseerd.

Ongeveer veertig ouderen van seniorenwoningen Middelwijck gingen vandaag samen met hun begeleiders de straat op tijdens de eerste rolstoel-vierdaagse van Middenbeemster. "Je bent  er weer eens uit", laat een dame op leeftijd weten. De senioren genieten van het uitsapje. "Het is fijner dan alleen zijn, zo met zijn allen".

Praatje
De wandeltocht duurde ongeveer een uurtje. Onderweg werd er gestempeld en koffie gedronken. Tijdens die pauze konden de senioren even met elkaar praten. "Och, wat leuk dat je er bent ik zal het mijn vrouw vertellen", zegt een van de deelnemers vanuit zijn rolstoel. De vrouw tegen wie hij het heeft draait zich om naar haar begeleider en zegt: "Zijn vrouw is allang dood hoor."

"Nou, dan ga ik maar weereen boekje lezen en een beetje puzzelen", zegt een deelneemster als Middelwijck weer in zicht komt. "Je moet toch je dag door komen."

Foto: NH