Ga naar Content
Noord-Holland

Dronken automobilist probeert op velg te vluchten voor politie

9 juni 2017, 00.25 uur · Aangepast 9 juni 2017, 00.47 uur
Door: · Foto: Politie Team Hoofdwegen Amsterdam

AALSMEER De politie heeft gisteravond de handen vol gehad aan een dronken automobilist, die de N196 bij Aalsmeer onveilig maakte.

De agenten merkten de man op toen hij zonder verlichting over de busbaan langs de N196 reed. Aan de voorkant van de wagen was een flinke vonkenregen te zien. Een van de voorbanden van de auto was helemaal verdwenen en de man reed dus op een velg. Zelf leek hij niets door te hebben, schrijft de politie op Facebook

30 km per uur
Nadat de man de busbaan had ingewisseld voor de hoofdrijbaan, besloten de agenten hem een stopteken te geven. Dit negeerde de man echter volledig en hij probeerde te vluchten. "Er hoefde niet veel moeite gedaan te worden om de auto bij te houden, door de lekke band werden snelheden van slechts 30 km per uur gehaald."

Lees ook: Man rijdt met tuktuk over de snelweg

Na een korte en langzame achtervolging kwam de auto uiteindelijk piepend tot stilstand op een industrieterrein in Aalsmeer. Maar de bestuurder gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij probeerde aan de bijrijderskant de auto uit te vluchten, maar toen de agenten hem tegenhielden, bleef hij op de bijrijdersstoel zitten in de hoop dat ze zouden geloven dat hij niet de bestuurder van de auto was. "Leuk om te weten: de man zat alleen in de auto."

Alcoholwalm
Toen het portier van de auto openging, steeg er een flinke alcoholwalm op. De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat hij ruim vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zijn rijbewijs is ingenomen.