Ga naar Content

Toptalent Boadu tekent contract bij AZ

8 juni 2017, 21.06 uur · Aangepast 8 juni 2017, 23.49 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erwin Spek

ALKMAAR AZ en Myron Boadu waren een tijdje geleden al tot een mondeling akkoord gekomen, maar donderdagmiddag tekende de zestienjarige aanvaller een contract voor drie jaar bij de Alkmaarse club. "Ik wil mij doorontwikkelen tot een van de beste spelers van de wereld."

In de winterstop ging de toen vijftienjarige Boadu al mee met de selectie van John van den Brom op trainingskamp in Spanje. Verder liet de talentvolle aanvaller zich afgelopen seizoen gelden bij Jong AZ met een aantal belangrijke treffers. Dat leverde interesse op van de nodige buitenlandse clubs, toch koos de spits voor een langer verblijf in Alkmaar.

Video #166038

Boadu speelt al sinds z'n twaalfde bij AZ. Max Huiberts kent zijn kwaliteiten en is zeer content met de overeenkomst. De directeur voetbalzaken verwacht dan ook veel van de jonge spits.

Op dit moment herstelt Boadu nog van een blessure die hij begin mei opliep tijdens een jeugdinterland. Hij verwacht zelf over twee maanden weer fit te zijn. De bedoeling is dan dat Boadu aansluit bij de selectie van John van den Brom. AZ start het nieuwe seizoen trouwens al op 25 juni.