Ga naar Content
Noord-Holland

Politie vindt ruim drie ton cash in Amsterdamse woning

7 juni 2017, 20.15 uur · Aangepast 7 juni 2017, 21.21 uur
Door: · Foto: Facebookpagina Politie Amsterdam Overtoomse Sluis

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft twee vrouwen aangehouden vanwege grote hoeveelheden wiet, geld en waardevolle spullen in een woning aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam.

Na een tip belden agenten aan bij de woning. De ruiten van het huis waren afgeplakt en rond het pand roken agenten een sterke wietgeur. De bewoonster liet de politie binnen kijken, want de wietgeur zou volgens haar namelijk alleen afkomstig zijn van 'wat plakjes spacecake'.

Bij doorzoeking van de woning troffen de agenten echter grote hoeveelheden wiet aan. Ook vonden ze ruim 300.000 euro en verschillende waardevolle goederen, zoals dure horloges en andere waardevolle sieraden.

Aangehouden
Agenten hielden de vrouw, een 62-jarige Amsterdammer, aan. Ook een 21-jarige Amsterdamse vrouw moest mee naar het bureau, zij meldde zich tijdens de doorzoeking bij de woning.

De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft het geld, de waardevolle sieraden en een dure auto in beslag genomen, omdat vermoed wordt dat deze spullen gekocht zijn met geld dat verdiend is met criminele activiteiten.