Ga naar Content
Sport

Van der Sar: "Gemengde gevoelens bij vertrek Bosz"

6 juni 2017, 15.04 uur · Aangepast 6 juni 2017, 20.07 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Joep Leenen

AMSTERDAM Algemeen directeur Edwin van der Sar zegt gemengde gevoelens te hebben bij het vertrek van trainer Peter Bosz naar Dortmund. Bosz neemt assistent Hendrie Krüzen mee naar Dortmund.

Het is inmiddels wel duidelijk dat een conflict in de trainersstaf een heel belangrijke rol heeft gespeeld bij het vertrek van Bosz. Bosz en Krüzen stonden daarin tegenover assistent Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo l’Ami, hersteltrainer Björn Rekelhof en assistent Dennis Bergkamp. 

Lees ook: Trainer Peter Bosz van  Ajax naar Borussia Dortmund

"Toen we Peter vorige zomer naar Ajax haalden was het niet de bedoeling dat na één jaar alweer een einde zou komen aan de samenwerking", zegt V.d. Sar. "We hebben, met name in de Europa League, een geweldig seizoen neergezet. Net als bij onze spelers trekt dat ook voor de trainer de aandacht van clubs uit de Europese topcompetities. Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen. Het is nu aan ons om, voordat de voorbereiding begint, een goede opvolger te contracteren." 

Ajax zou maximaal vijf miljoen euro hebben gekregen voor Bosz, die nog een contract tot de zomer van 2019 had bij de Amsterdammers. Bosz kwam aan het begin van het afgelopen seizoen over van Maccabi Tel Aviv. Bij Dortmund tekent Bosz een contract voor twee jaar.