Ga naar Content

Festival op het asfalt: Badhoevedorp neemt afscheid van oude A9

BADHOEVEDORP Dansen op de vluchtstrook, rolschaatsen onder de matrixborden en hamburgers eten op de vangrail: het kan allemaal tijdens zomerfestival NOWAY A9 in Badhoevedorp. Met het festival nemen Badhoevedorpers vandaag afscheid van de oude A9. 

Voor het festival is zo'n zevenhonderd meter snelweg volgebouwd met foodtrucks, podia en barretjes. Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Het festival is eenmalig, want het oude stuk snelweg verdwijnt binnenkort.

Lees ook: Badhoevedorp viert feest na omlegging A9: "Het is stil in Bad-hoe-ve-dorp, het is stil..."

Organisator van het festival, Richard van Nijkerk, legt uit: "Het stuk snelweg is al meer dan veertig jaar een doorn in het oog van Badhoevedorpers. Nu het tracé verdwijnt willen we een feestje geven voor de gemeenschap. Natuurlijk mag iedereen komen, maar we hebben maar plek voor drieduizend mensen, dus we houden het klein."

Hereniging
De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt sinds april dit jaar niet langer dwars door Badhoevedorp. Op de plek van het oude tracé komt een groenstrook die de twee delen van Badhoevedorp moet herenigen.

Lees ook: Nieuwe A9 open: eerste auto's over de snelweg

Aan souvenirs is ook gedacht: zo werden er zakjes met A9-asfalt verkocht met een officieel echtheidscertificaat. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanleg van het toekomstige park.

Foto: NH