Ga naar Content
Noord-Holland

Groot alarm vanwege brand op zeiljacht Markermeer

3 juni 2017, 18.25 uur · Aangepast 3 juni 2017, 23.25 uur
Door: · Foto: KNRM Enkhuizen

DRECHTERLAND Op een zeilboot op het Markermeer heeft vanmiddag een flinke brand gewoed. Er zijn twee personen aan boord, maar beide zijn ongedeerd.

De brand brak uit toen het schip ongeveer vijf kilometer voor de kust van het dorp Oosterleek in de gemeente Drechterland lag, vertelt een woordvoerder van reddingstation Wijdenes.

Behalve een boot van reddingstation Wijdenes, zetten ook reddingsboten uit Enkhuizen en Hoorn en de brandweer koers richting de plek des onheils. 

Motorruimte
Daar aangekomen bleek dat er brand woedde in de motorruimte van het jacht. De twee opvarenden waren erin geslaagd het vuur goeddeels zelf te blussen. De brandweer maakte die klus af. 

Het jacht raakte door de brand zwaar beschadigd, maar niet lek. Omdat de motor defect is, nemen reddingswerkers het jacht op sleeptouw naar Enkhuizen. De oorzaak van de brand staat nog niet vast, maar het lijkt erop dat kortsluiting de boosdoener is.  

Onze collega's van brandweer en #reddingbrigade hebben hulp verleend aan boord van zeilboot op het IJsselmeer. #Brand is uit. Geen gewonden.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) June 3, 2017

Bekijk hieronder een videoverslag van de actie van Reddingstation Wijdenes.