Ga naar Content
Noord-Holland

Vriend vermoorde portier hoopt 14 jaar later nog steeds op doorbraak: "Zaak kan echt worden opgelost"

2 juni 2017, 23.52 uur · Aangepast 3 juni 2017, 00.10 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALKMAAR Bijna 14 jaar nadat portier Marc Kerssens op het Waagplein in Alkmaar in zijn nek werd geschoten, is er nog niemand veroordeeld voor de moord. In de hoop daar verandering in te brengen, doet een goede vriend van de overleden Kerssens een oproep.

"Ik weet zeker dat er mensen moeten zijn geweest die destijds zaken wisten of hebben gezien, maar niet durfden te praten. Misschien nu wel", zegt de vriend - die anoniem wil - blijven tegen De Telegraaf. "De zaak kan echt worden opgelost."

De dan 28-jarige Kerssens is militair en werkt in het weekend als portier. Op de avond van 6 juli wordt hij plotseling benaderd door een man met een bivakmuts, die hem vrijwel direct in zijn nek schiet. Kerssens overlijdt twee dagen later in het ziekenhuis. 

"Ik had een kwartier voor zijn dood nog contact met hem", zegt de anonieme vriend tegen de krant. "Ik denk nog dagelijks aan hem." 

'Nooit te bewijzen'
Getuige M., die naar eigen zeggen na het schot achter de dader is aangefietst en zich bij De Telegraaf heeft gemeld, heeft er een hard hoofd in dat de zaak nog wordt opgelost. "Die dader pakken ze niet meer. De moord is nooit te bewijzen."

De kans op een doorbraak is het grootst als de dader de moord niet voor zich heeft gehouden, vermoedt M. "Of iemand aan wie de schutter de zaak heeft opgebiecht, moet zich melden."

Kort na de moord werd Rudolf C. aangehouden, die de bewuste avond mogelijk ruzie had met Marc. Vanwege gebrek aan bewijs was C. al snel op vrije voeten.