Ga naar Content

Feestelijke heropening kringloopwinkel Saartje: "Lex heeft de 'gunfactor"

WIERINGERWERF Feest in Wieringerwerf, want kringloopwinkel Saartje is weer open. Honderden mensen kwamen naar de openingsdag om eigenaar Lex Gorsselink en zijn collega's geluk te wensen. De winkel is na de verwoestende brand van begin april verhuisd naar het bedrijventerrein iets buiten het dorp. Met flink wat hulp vanuit het dorp kan Lex na iets minder dan twee maanden weer beginnen. "We gunnen het Lex allemaal."

Om klokslag negen uur vanmorgen knipt Lex Gorsselink het lint door met zijn dochter Saartje. De kringloopwinkel is geopend en het is het begin van een nieuw tijdperk. Op 6 april brandde de vorige winkel compleet uit. Zeven jaar werk in as, maar inwoners van Wieringerwerf lieten het er niet bij zitten en zamelden geld en goederen in voor de herstart. "Dat maakt het een stuk dragelijker allemaal."

Lees ook: Verwoestende brand legt kringloopwinkel Saartje in de as

Kippenvel
Vlak na de opening stromen honderden mensen naar binnen. Eigenaar Lex krijgt bloemen, wijn en zelfgebakken cakes. "Dit is echt niet normaal, dit is de overtreffende trap van kippenvel." Veel mensen hebben de afgelopen weken hun huis opgeruimd om spullen te zoeken voor de kringloopwinkel. "Het is een lieve, sympathieke man. Iedereen gunt het hem."

Lees ook: Flinke pot met geld voor kringloopwinkel Saartje

Plaquette
Inwoners van het dorp zamelden met een Facebookactie bijna 2.500 euro in en kinderen hebben statiegeldflessen opgehaald voor de opbouw van de winkel. Lex heeft een prieel ingericht als koffiehoek. Daarin komt een plaquette te hangen om iedereen te bedanken. "Ik ben ontzettend blij."