Ga naar Content
Noord-Holland

Gemeente bestraft beachclub met twee weekenden sluiting na rellen

31 mei 2017, 21.17 uur · Aangepast 31 mei 2017, 23.50 uur
Door: · Foto: Laurens Bosch

BLOEMENDAAL Beachclub Vroeger aan het Bloemendaalse strand wordt gestraft door de gemeente vanwege ernstige overlast afgelopen weekend. De strandtent moet de komende twee weekenden de deuren sluiten, bevestigt waarnemend burgemeester Bernt Schneiders aan NH Nieuws.

Bij Vroeger en bij strandtent Fuel werd afgelopen weekend een strandfeest georganiseerd. Omdat er zo'n 3.500 kaarten meer waren verkocht dan de capaciteit van beide strandtenten toestond, braken er rellen uit waarbij de politie met harde hand moest ingrijpen.

Lees ook: VIDEO: Politie slaat in op feestgangers bij strand van Bloemendaal

Schneiders is duidelijk over zijn besluit. "Ik heb dit besloten, omdat ik de strandtenten medeverantwoordelijk houd voor de chaotische situatie die zondag daar is ontstaan. We hebben ontzettend veel politie moeten oproepen om de boel daar te handhaven en de mensen op een veilige manier van het strand af te leiden."

Lees ook: Gemeente Bloemendaal in actie na strandrellen: "Mogelijk sancties"

De burgemeester bevestigt dat Vroeger vorig jaar al eens is gewaarschuwd, na een soortgelijk incident. "Dat is ook de reden dat we Vroeger bestraft hebben, al naargelang ons horecasanctiebeleid", geeft hij aan. "Beachclub Fuel heeft nog nooit eerder problemen veroorzaakt, daarom zijn zij er dit keer vanaf gekomen met een waarschuwing."

Lees ook: Organisator strandfeest Bloemendaal kapot van doodsbedreigingen: "Om 50 euro, niet normaal"

Schneiders meent dat het een zware straf is, die ook effect zal hebben. "Je moet je voorstellen dat als je een strandtent hebt, waar 2.500 mensen inkunnen, dat het een aardige financiële aderlating is als je een paar weekenden gesloten bent."