Ga naar Content
Noord-Holland

Organisator strandfeest Bloemendaal kapot van doodsbedreigingen: "Om 50 euro, niet normaal"

31 mei 2017, 12.50 uur · Aangepast 31 mei 2017, 13.10 uur
Door: · Foto: Facebook

BLOEMENDAAL Organisator Franck Bloem van de uit de hand gelopen strandfeesten in Bloemendaal afgelopen zondag, doet aangifte wegens doodsbedreigingen. Vooral zijn dochter moet het ontgelden, zij durft het huis niet meer uit.

Boze feestgangers die niet naar binnen konden tijdens het Sweets-feest in de strandtenten Vroeger en Fuel hebben op internet ernstige bedreigingen geplaatst. Zo circuleert er een poster met de foto van Bloem waar boven staat: Wanted Dead or Alive.

Lees ook: VIDEO: Politie slaat in op feestgangers bij strand van Bloemendaal

'Dochter dood slaan'
Ook schrijft een feestganger dat er reden is om 'de dochter van Franck dood te slaan' en is zijn adres op Facebook gezet. Een andere bezoeker schrijft dat ze de dochter van Franck gaat stalken. Bloem: "Omdat je vader een feest geeft, durf je als dochter nu niet meer naar school. Dat is toch niet normaal? Als ik dit soort mensen op mijn feesten krijg, dan wil ik die feesten niet meer organiseren."

Zondagavond maakte de politie met harde hand een einde aan het feest waar zesduizend man naar binnen mochten. Een promotor van Sweets had, zonder medeweten van Bloem, een aantal van 8.500 partygangers gemeld op Facebook. Daar trokken bezoekers de conclusie uit dat organisator Bloem bewust te veel kaarten had verkocht om zichzelf te verrijken.

Lees ook: Politie beëindigt feesten op strand Bloemendaal, meerdere arrestaties

Mensen met een ticket konden niet naar binnen en werden weggestuurd. Bloem: "Heel vervelend allemaal. Maar ik ben me rotgeschrokken dat mensen ons met de dood bedreigen om een ticket van hooguit 50 euro. Dat is toch niet normaal?"

Over de hekken geklommen
Bloem zelf zegt aan te kunnen tonen via zijn ticketprovider dat hij niet te veel kaarten heeft verkocht. Volgens hem zijn er tickets gekopieerd en zijn mensen zonder kaarten over hekken geklommen.

Hij biedt zijn excuses aan voor wat er buiten de hekken is gebeurd. Mensen die niet binnen zijn gekomen maar wel een kaartje hadden, krijgen hun geld terug.

De strandtenten Vroeger en Fuel willen niet reageren op de gang van zaken. Waarnemend burgemeester Bernt Schneiders beslist mogelijk vandaag of er sancties worden opgelegd aan de beachclubs.