Ga naar Content

Gemeente Bloemendaal in actie na strandrellen: "Mogelijk sancties"

BLOEMENDAAL AAN ZEE De gemeente Bloemendaal overweegt sancties voor de strandtenten die te veel kaarten voor feesten van gisteravond zouden hebben verkocht. Waarnemend burgemeester Bernt Schneiders reageert: "Dit is vervelend voor de bezoekers, maar de openbare orde was ook in het gevaar".

Een bezoeker vertelt waar de rellen door zouden zijn ontstaan: "Iedereen komt om te feesten, maar ik heb begrepen dat er achtduizend kaarten zijn verkocht terwijl er plek is voor vijfduizend man. Mensen zijn pisnijdig."

Lees ook: Politie slaat in op feestgangers bij strand van Bloemendaal

De vechtpartijen ontstonden vooral voor de deur bij strandtenten 'Fuel' en 'Vroeger'. Daar wil vandaag niemand reageren. Isa van Rossum werkt verderop bij een andere strandtent en kreeg de rellen van dichtbij mee. "Het was niet leuk meer. Er hing een hele negatieve sfeer. Het is niet meer zoals vroeger. Het is niet leuk om zo op het strand te komen."

Risico's 
Waarnemend burgemeester van Bloemendaal Bernt Schneiders onderzoekt of er gisteravond inderdaad te veel kaarten waren verkocht. "Als men willens en wetens risico's genomen heeft door te veel kaarten te verkopen, dan volgt er een stevig gesprek en mogelijk sancties. We moeten eerst de feiten op een rij hebben."

Lees ook: Politie beëindigt feesten op strand Bloemendaal, meerdere arrestaties

Er werden in totaal tien mensen aangehouden. Eén daarvan zit nog vast na een doodsbedreiging richting een beveiliger.

Foto: Laurens Bosch