Ga naar Content

Beverwijks daklozenstel kan niet wennen in caravan: "Zo snel mogelijk weg hier"

BEVERWIJK Mark en Yvonne, de twee Beverwijkse daklozen, willen de caravan die ze van de gemeente hebben gekregen zo snel mogelijk verlaten. Liever vandaag dan morgen hervatten de twee hun zwerversbestaan.

Die beslissing namen ze vandaag op Mark's 48ste verjaardag. Ze zitten nu ruim een week in de caravan die de gemeente Beverwijk voor ze heeft gestald op een braakliggend stuk grond naast bioscoop Cineworld, in de 'achtertuin' van het stadhuis. 

Lees ook: Beverwijkse daklozen nemen alvast kijkje bij hun caravan: "Kicken man!"

Aanvankelijk zouden Mark en Yvonne, die jarenlang hebben rondgezworven in de omgeving van het Europaplein, geplaatst worden in de wijk Zwaansmeer, maar dat ging niet door. De komst van de daklozencaravan stuitte op hevig verzet van bewoners, die vreesden voor overlast. De gemeente is gezwicht voor de protesten en besloot de locatie te veranderen. 

Naast Cineworld is het koppel niemand tot last. Maar het verblijf in de caravan bevalt ze zó slecht dat ze er zo snel mogelijk wegwillen. "We kunnen onze draai niet vinden", zegt Mark. "We willen zelf beslissen waar we verblijven, in plaats van dat het gestuurd wordt. Bovendien, al die luxe van een caravan heb ik niet nodig. Niets ten nadele van de gemeente. Ze hebben hun best voor ons gedaan, maar een caravan is niks voor ons. Best kans dat we volgende week al weg zijn."

Lees ook: Gemeente zwicht voor protesten en plaatst daklozenstel in 'eigen achtertuin'

Foto: