Ga naar Content

Stoer: Tijmen en Hector gaan per rolstoel naar Berlijn

AMSTERDAM Het belooft een kilometervretend avontuur te worden. Tijmen Hekker en Hector Loma, beiden 24 jaar, gaan in juni per rolstoel van Amsterdam naar Berlijn. "We hebben er zin in!"

Een vastomlijnd plan hebben ze (nog) niet. Een verlangen om dit avontuur te laten slagen wel. "Ik denk niet dat we kunnen inschatten hoe zwaar dit is", lacht Tijmen, die heeft uitgerekend dat het ze ruwweg zevenhonderdduizend slagen kost om in de Duitse hoofdstad te arriveren. "Per dag willen we ongeveer 25 tot 30 kilometer gaan rollen. En dan ben je vast blij als je er uiteindelijk bent", aldus de opgewekte Tijmen.

Met een woordenschat van een vijftal Duitse woorden gaat Hector voor het avontuur. "Ik heb er zin!", jubelt de muzikale Amsterdammer die tot voor kort in Heliomare in Wijk aan Zee woonde. "We gaan met een paar honderd euro weg. En als het op is, dan gaan we gewoon jammen." 

De boezemvrienden delen niet alleen de passie voor muziek. Beiden hebben dezelfde aandoening vanaf de geboorte, waardoor ze in een rolstoel zitten. Het duo is te volgen en te sponsoren per kilometer via Facebook.

Foto: NH