Ga naar Content
Noord-Holland

Automobilist rijdt door na doodrijden hondje Luna: "Excuus is op z'n plaats"

28 mei 2017, 22.14 uur · Aangepast 28 mei 2017, 23.27 uur
Door: · Foto: Eigen foto

VENHUIZEN De familie Nijman uit Venhuizen is ontroostbaar. Vrijdagavond werd hun geliefde hondje Luna aangereden. Het dier overleefde de klap niet. De betrokken automobilist is doorgereden, tot woede van de familie.

Rond 20.30 uur werd Luna op de Zanglijster in Venhuizen aangereden. Dat gebeurde toen Luna werd uitgelaten op een grasveldje, weet mediapartner WEEFF. De lijn schoot los, waarna de viervoeter onder de voorbijrijdende auto terecht kwam. 

Dat gebeurde met een flinke klap, want de bandensporen stonden in het lijfje van het arme dier. Tot overmaat van ramp stopte de automobilist niet. De kinderen van het gezin zagen het ongeluk gebeuren, maar hebben door de schrik niet kunnen onthouden om wat voor auto het ging.

Oproep
De familie gaat aangifte doen bij de politie en doet ook een oproep. Wie iets gezien of gehoord heeft die avond, wordt verzocht contact op te nemen met de familie of de politie. "Het zou in ieder geval helpen met een stukje afsluiting van dit drama. Een excuus zou op zijn plaats zijn."