Van den Brom: "Meegegaan in de strijd en dat is niet ons voetbal"

UTRECHT Geen Europees voetbal voor AZ. Na een zinderende en zenuwslopende wedstrijd tegen FC Utrecht stonden de Alkmaarders zondagmiddag om even na drie uur met lege handen. AZ verspeelde de 3-0 voorsprong opgebouwd in de heenwedstrijd en verloor de strafschoppenserie met 4-3.

"We zijn meegegaan in de strijd van FC Utrecht en dat kunnen we niet allemaal. Dat is niet ons voetbal", aldus AZ-trainer John van den Brom na afloop. AZ incasseerde in de 13e minuut al de 1-0 van Willem Janssen. In de 28e minuut tikte Yassin Ayoub de tweede treffer binnen en in de 83e minuut, AZ speelde toen door een rode kaart voor Derrick Luckassen al met een man minder, viel de 3-0 van Gyrano Kerk.

Een afgekeurde goal van FC Utrecht en een gemiste penalty van Sébastien Haller zorgden ervoor dat AZ het nog tot de verlenging en de strafschoppenserie schopte. Daarin ging het mis, maar dat was niet exemplarisch voor de play-offs vond Van den Brom.

abc5media_video_0

Ook aanvoerder Ron Vlaar was zwaar teleurgesteld dat het in de 56e en laatste wedstrijd van het seizoen misging met AZ.