Ga naar Content
Sport

Het regent zilver bij het EK voor de roeivrouwen

28 mei 2017, 14.30 uur · Aangepast 28 mei 2017, 18.03 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

RACICE De lichte vrouwen dubbeltwee heeft bij het EK roeien in het Tsjechische Racice de zilveren medaille veroverd. Ook de dubbelvier en dubbeltwee gingen met zilver naar huis.

Olympisch kampioen Ilse Paulis (foto) roeide in de nieuwe samenstelling met Marieke Keijser naar de tweede tijd. Vorig jaar pakte Paulis samen met Maaike Head het goud in Rio, maar Head heeft voorlopig gekozen voor haar werk.

Lees ook: Olympisch kampioene Maaike Head stopt (voorlopig) met roeien

In juniorenkampioen Marieke Keijser vond Ilse Paulis een nieuw maatje. Bij hun eerste optreden lagen ze lang op de vijfde plaats. Bij de 1500 meter trokken ze op naar de vierde plek en in de eindsprint pakte het duo dus meteen zilver.

Zilver vrouwen dubbelvier
Ook de dubbel vier met Olivia ven Rooijen, Inge Janssen, Sophie Souwer en Nicole Beuker pakte een zilveren medaille na een flink gevecht met de Britten en de Polen. 

Zilver vrouwen dubbeltwee
Ook de dubbeltwee, met Lisa Scheenaard en Marloes Oldenburg kwam als tweede over de finishlijn. In het begin moest het duo nog even in het ritme komen, maar in het tweede deel van de race liepen ze weg. Alleen de Tsjechen konden ze niet inhalen.

Zilver vrouwenacht
De vrouwenacht lag in het begin van de race op de vierde positie maar werkte zich langzaam naar voren tot ze als tweede over de finishlijn kwamen.

Brons mannenacht
De mannenacht liet weer eens zien over een goede eindsprint te beschikken. In het begin lag de ploeg op de laatste plek, maar daarna haalden ze boot na boot in en eindigden als derde, achter Duitsland en Polen.