Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met FC Utrecht - AZ

28 mei 2017, 01.24 uur · Aangepast 28 mei 2017, 13.37 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

ALKMAAR Gaat AZ opnieuw Europa in of niet? Zondagmiddag weten we het. Luister naar een integraal radioverslag van de allesbeslissende wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ bij NH Sport. De aftrap van het duel in de Galgenwaard is om 12.30 uur.

De ploeg van trainer John van den Brom ligt in een gespreid bedje na de overtuigende 3-0 zege op Hemelvaartsdag.

Lees ook: Fris AZ met één been in Europa

Desondanks is Van den Brom op zijn hoede. "Het blijft voetbal. Het moet zondag wederom gebeuren", zo zegt de AZ-trainer die eerder al met ADO Den Haag en Vitesse via de play-offs Europees voetbal wist af te dwingen.

Lees ook: Van den Brom: "Zitten in een fantastische positie"

AZ mist de geblesseerden Rens van Eijden en Alireza Jahanbakhsh. Bij FC Utrecht ontbreekt de geschorst Sofyan Amrabat. Yassin Ayoub was ziek. Of hij kan meespelen, is onzeker.

Mocht AZ de 3-0 voorsprong over de streep trekken, dan plaatsen de Alkmaarders zich voor de tweede voorronde van de Europa League. In dat geval komt AZ half juli alweer voor het eerst in actie.

NH Sport begint zondagmiddag om 12.00 uur. Presentator is Rob Wtenweerde. Verslaggevers zijn Edward Dekker en Klaas Jan Bos. NH Leeft komt door deze extra uitzending te vervallen. De uitzending van Cor Bakker schuift een uur op, waardoor de reguliere NH Sport-uitzending niet om 16.00 uur maar om 17.00 uur begint!