Ga naar Content
Sport

Visser zesde na eerste dag in Götzis, Broersen haakt af

27 mei 2017, 19.36 uur · Aangepast 27 mei 2017, 20.01 uur
Door: · Foto: ANP/Olaf Kraak

GÖTZIS Nadine Visser staat na de eerste dag van de prestigieuze zevenkamp in het Oostenrijkse Götzis op de zesde plek. Anouk Vetter staat zevende en Nadine Broersen haakte na het eerste onderdeel, de honderd meter horden, af.

Visser (foto) begon voortvarend aan de zevenkamp. Op haar beste onderdeel, de honderd meter horden liep ze 12,78 en dat is slechtes eenhonderdste boven het nationale record van Marjan Olislager. Niemand was ook ooit sneller geweest in Götzis op dat onderdeel. Via 1.74 meter bij het hoogspringen, 12,85 meter bij het kogelstoten en 23,46 seconden op de 200 meter, stond de atlete uit Hoogkarspel aan het eind van de eerste dag op zesde plaats met 3811 punten.

Zij wordt op de voet gevolgd door de in Amsterdam geboren Anouk Vetter die 3802 punten bij elkaar sprokkelde. Ze deed dat via 13,32 op de 100m horden, 1,71m bij het hoogspringen, 15,54 meter met de kogel en 24,21 seconden op de 200 meter.

Broersen stapt uit de wedstrijd
De derde Nederlandse deelneemster, Nadine Broersen, stapte na het eerste onderdeel, de 100 meter horden, al uit de wedstrijd. De in Hoorn geboren atlete noteerde een teleurstellende tijd van 13,96 en besloot daarna niet verder te gaan.

"Het was een traumatisch jaar voor Nadine en we zijn hard bezig om dat hoofdstuk af te sluiten. In de hordenrace was vervolgens een aantal maal contact tussen Nadine en een concurrente, waardoor ze uit balans raakte en een teleurstellende tijd noteerde", liet haar coach weten via de Atletiekunie. "Protest om over te kunnen lopen is afgewezen. Dat was voor nu even de druppel. Daarop is besloten om Nadine en met name haar enkel te sparen voor de rest van het meerkampseizoen." Broersen heeft al voldaan aan de limiet voor deelname aan het WK.