Geen titel voor hockeyster Ellen Hoog met Amsterdam

27 mei 2017, 18.52 uur · Aangepast 27 mei 2017, 21.05 uur
Door: · Foto: ANP/Koen Suyk

DEN BOSCH Ellen Hoog is er niet in geslaagd om in de verzengende hitte in Den Bosch Nederlands kampioen te worden met haar club Amsterdam.

Nadat Amsterdam donderdag de eerste wedstrijd in eigen huis met 1-0 verloor, moest de ploeg zaterdag winnen in Den Bosch om een beslissende derde wedstrijde af te dwingen.

Amsterdam begon nog met veel energie in de hitte van Den Bosch, maar dat kon de ploeg niet lang volhouden. Kort na de eerste drinkpauze was het Imme van der Hoek die Den Bosch de 1-0 bezorgde. Amsterdam-keepster Anne Veenendaal moest geregeld ingrijpen en deed dat met verve.

Aansluitingstreffer
Maar zij kon niet voorkomen dat Den Bosch in de tweede helft via een schot van Marlies Verbruggen op 2-0 kwam. De wedstrijd leek gespeeld, maar Amsterdam maakte drie minuten later de aansluitingstreffer, een variant van de strafcorner waaruit Charlotte Vega de 2-1 scoorde. Terwijl Lauren Stam de laatste minuten als vliegende keep fungeerde, zette Amsterdam alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Julia Müller had in de slotfase nog een grote kans om de gelijkmaker te scoren, maar haar schot werd gekeerd.

Tranen bij Hoog en Paumen
Daarmee was de wedstrijd voorbij, en vloeiden de tranen bij Ellen Hoog van Amsterdam, die haar aatste wedstrijd speelde. Ook aan de kant van Den Bsch vloeiden tranen. Clubicoon Maartje Paumen speelde ook haar laatste wedstrijd voor haar club. Paumen speelt volgend jaar in België.