Ga naar Content
Sport

Van Rijsselberghe wint Regatta Medemblik in RS:X-klasse

27 mei 2017, 17.49 uur · Aangepast 27 mei 2017, 18.25 uur
Door: · Foto: Richard Langdon/Ocean mages

MEDEMBLIK Dorian van Rijsselberghe heeft de Delta Lloyd Regatta gewonnen in de RS:X-klasse. De windsurfer van Texel was heer en meester in de finalerace op het water voor Medemblik.

Het toernooi in de RS:X-klasse had een ander verloop dan normaal. Niet zoals gewoonlijk races met een afsluitende medalrace met dubbele punten.

Lees ook: Van Rijsselberghe met gemak geplaatst voor finaledag

In plaats daarvan begonnen twaalf surfers aan de kwartfinales, waarbij iedereen weer op nul begon. De eerste zes plaatsten zich direct voor de halve finale. Van Rijsselberghe spaarde zich in de kwartfinale en kwam als vijfde over de finishlijn, genoeg voor de halve finale.

Halve finale
In die halve finale plaatsten de beste drie zich onmiddelijk voor de finale en Van Rijsselberghe kwam hierin als eerste over de streep. De Fransman Pouoliquen en de Italiaan Evangelisti gingen als tweede en derde ook meteen naar de finale. Via de herkansing plaatste ook Matthijs van 't Hoff zich nog voor de finale, die met vier deelnemers werd gevaren.

Finale
In de finale liet Van Rijsselberghe er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was. Met ruime voorsprong kwam hij als eerste over de finishlijn. De Fransman Pouoliquen eindigde het toernooi als tweede, gevolgd door de Italiaan Evangelisti.