Koster en Hoogendijk winnen laatste competitiewedstrijd met Ajax

26 mei 2017, 23.12 uur · Aangepast 26 mei 2017, 23.43 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

EINDHOVEN Daphne Koster en Anouk Hoogendijk (foto) hebben hun laatste competitiewedstrijd als speelster van Ajax met 2-0 gewonnen. In Eindhoven waren de PSV-vrouwen niet opgewassen tegen de ploeg van scheidend trainer Ed Engelkes. De Telstar-vrouwen wonnen uit met 5-2 van SC Heerenveen.

Met Koster en Hoogendijk in de basis speelde de landskampioen haar laatste wedstrijd. In de 18e minuut kwam Ajax op voorsprong dankzij Chantal de Ridder, die handig profiteerde van een blunder van de PSV-doelvrouw. Marlous Pieëte zette Ajax in de 40e minuut op 0-2. Ze kreeg de gelegenheid om te scoren nadat de PSV-vrouwen matig stonden te verdedigen.

Ajax eindigde het duel met tien speelster. Ana Romero kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart. Zeven minuten voor het eind van de wedstrijd kreeg Hoogendijk een applauswissel.

Vorige week na de gewonnen kampioenswedstrijd spraken zowel Koster als Hoogendijk over hun carrière.

?️| Daphne Koster en Anouk Hoogendijk sluiten af met kampioenschap. #eredivisievrouwen pic.twitter.com/Jjal7fmRrx

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 19 mei 2017

Telstar wint met ruime cijfers
De Telstar-vrouwen kwamen in de eerste 45 minuten niet tot scoren, maar na de pauze vielen de doelpunten gemakkelijk. De openingstreffer was van Suzanne Admiraal waarna Babiche Roof er twee minuten later al 0-2 van maakte. De vrouwen van SC Heerenveen kregen geen grip op de speelsters van Telstar want wederom twee minuten later was het 0-3 via Katja Snoeijs. Snoeijs is met 21 treffers topscorer geworden van de vrouwen eredivisie.

Halverwege de tweede helft tekende Roof voor haar tweede treffer en deed Simone Kets wat terug namens de thuisploeg. De vertrekkende Roof zette haar stempel nog dikker op de uitslag. Met haar derde treffer maakte ze de 1-5. Dit was echter niet de uitslag, want in de laatste minuut maakte SC Heerenveen nog de 2-5. De Telstar-vrouwen zijn dankzij de overwinning als vijfde geeïndigd in de vrouwen eredivisie, als winnaar van poule B.