Ga naar Content
Noord-Holland

Italiaanse justitie plukt 'Aalsmeerse' maffiosi

26 mei 2017, 22.25 uur · Aangepast 26 mei 2017, 23.22 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AALSMEER In Italië heeft justitie beslag gelegd op bezittingen en bankrekeningen van twee Italiaanse broers die jarenlang drugs smokkelden via de Aalsmeerse bloemenveiling. Ze gebruikten hun werk als bloemenhandelaar als dekmantel.

In totaal legde de Italiaanse justitie voor 30 miljoen euro beslag op bezittingen van het tweetal, schrijft het Algemeen Dagblad. De broers, Vincenzo en Ruppo Crupi, werden in september 2015 gearresteerd nadat hun positie als spil binnen de drugssmokkel van een Italiaanse maffiaclan aan het licht kwam. Ze verstopten cocaïne in de partijen tulpen en chrysanten die ze naar Italië stuurden.

Lees ook: Italiaanse maffia slaat toe op bloemenveiling in Aalsmeer

De clan waar de Crupi's onderdeel van uitmaakten, verdiende in Nederland ook veel geld door via hun eigen kleine bedrijfjes grote partijen bloemen te bestellen. Die betaalden ze niet en vervolgens lieten ze de bedrijfjes 'failliet gaan'. Als de Nederlandse leveranciers verhaal gingen halen, stuitten ze op de Italiaanse maffia. 

Lees ook: Italiaanse drugscrimineel opgepakt in Aalsmeer

Daar bleef het na de arrestatie van de broers en 46 andere leden van de maffia niet bij. Eerder deze maand werd er in Aalsmeer weer een Italiaan aangehouden die eveneens drugs naar Italië zou smokkelen.