Ga naar Content

Zondag live: De Grootste Band van Nederland

HAARLEM Zeshonderd muzikanten vormen zondag in Haarlem de grootste band ooit in Nederland. Op een veld achter de Lichtfabriek (de Oerkapkade) spelen zij zeven iconische nummers uit de popsgeschiedenis. Via onze site en app is het optreden live te zien vanaf 15.10 uur.

Vorig jaar speelden 250 muzikanten op de Grote Markt in Haarlem. Omdat het gezelschap inmiddels uit 600 musici bestaat, is uitgeweken naar een soort festivalterrein achter de Lichtfabriek, aan de Mickelersweg.

De bedoeling van de organisatie was een wereldrecord te vestigen door meer dan 900 deelnemers te boeken. Dat bleek, mede door het wegvallen van een grote sponsor, iets te ambitieus. Bedenker en woordvoerder Alain Timmers van De Grootste Band van Nederland weet in ieder geval zeker dat dit voor hem het laatste jaar is dat 'DGBVN' plaatasheeft. "Het wordt te groot om dit te organiseren."

Lees ook: Terugkijken: de Grootste Band van Nederland in Haarlem

Laatste repetitie
IJmuidenaar Fred Booij hield vandaag in zijn huiskamer de laatste repetitie voor het concert van zondag. Met zijn dochter Janneke, neef Nils en nicht Danielle oefende hij de zeven nummers. Nu nog van papier, zondag misschien uit het blote hoofd. 'One van U2 en Let's Dance van David Bowie zijn prachtige nummers, maar erg lastig om te oefenen", aldus de man die vijf jaar geleden begon met akoestisch gitaar spelen.

Sinds DGBVN van vorig jaar - hij was toen toeschouwer- is hij overgestapt naar de versterkte gitaren en heeft hij zijn zinnen gezet op deelname aan dit enorme muziekfeest.

Organisator Alain Timmers benadrukt dat plezier maken zondag voorop staat. Maar ook de boodschap Rockin' in a free world, uit het nummer van Neil Young, is belangrijk. Ook wordt gespeeld voor de Stichting Muziekids. Deze stichting maakt het mogelijk dat zieke kinderen, tijdens hun verblijf in een ziekenhuis, kennismaken met muziek spelen.

Foto: