Ga naar Content
Noord-Holland

Noord-Hollandse festivals bereiden zich voor op hitte: "Inkoop water verviervoudigd"

26 mei 2017, 17.27 uur · Aangepast 26 mei 2017, 18.04 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Tom Jurriaans

NOORD-HOLLAND Op verschillende plekken in provincie worden alvast maatregelen getroffen voor het hete weekend.

"Wij hebben onze inkoop van water voor dit jaar verviervoudigd", vertelt Willem Teun Groen, organisator van het Woodlands Festival in Bergen. Volgens Groen is de organisatie nog volop bezig met het nemen van extra maatregelen in verband met het extreem warme weer dit weekend. "We hebben watertanks geplaatst die gebruikt kunnen worden voor verkoeling, niet voor drinkwater." Ook wordt er nog een nieuwsbrief rondgestuurd naar de bezoekers van het festival.

Lees ook: Reddingsbrigade: zwemmen met Hemelvaart gevaarlijk

Ook de bezoekers van het Karavaan Festival in Alkmaar zijn gewaarschuwd voor het extreem warme weer. Zij worden geadviseerd om goed rekening te houden met de zon. De schippers van de Alkmaar Pride zijn ook geadviseerd om extra water mee te nemen.

IJsjes
Bij het Zuiderzee Museum wordt er juist rekening gehouden met de vrijwilligers en medewerkers. "Wij hebben de afspraak dat als het boven de 25 graden is, de vrijwilligers en medewerkers getrakteerd worden op ijs", lacht organisator Eefje Zwart.  

"Het is en blijft mooi weer", zei de NH-weerman gisteren al. Vooral voor morgen voorspelde hij mooi weer. Dan kan het met een beetje geluk 28 tot 29 graden worden. In Amsterdam kan het kwik zelfs de 30 aantikken.