Ga naar Content

AZ: "Wij maken excuses aan fans die zich onveilig hebben gevoeld"

26 mei 2017, 16.26 uur · Aangepast 26 mei 2017, 17.02 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALKMAAR AZ baalt van de ongeregeldheden die gisteravond aan het eind van het thuisduel met FC Utrecht uitbraken tussen fans van beide clubs. "Wij maken onze excuses aan de fans die zich onveilig hebben gevoeld", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn.

"Een kleine groep FC Utrecht-fans was erin in geslaagd om tickets aan te schaffen voor plaatsen op de Molenaar-tribune, naast het uitvak. Dit leidde in de slotminuten tot een onaangename sfeer en ongeregeldheden die niet thuishoren in het AFAS Stadion", schrijft de clubleiding in een persbericht.

Lees ook: Veiligheidsmanager AZ: "Utrecht-supporters met clubkaart in thuisvak niet te voorkomen"

'Past niet bij AZ'
Eenhoorn: "Uiteraard betreuren we dat deze FC Utrecht-supporters op een AZ-tribune terecht zijn gekomen. Dat is niet goed te praten en past niet bij een gastvrije en toegankelijke club als AZ. Er gold voor deze wedstrijd een clubkaartverplichting, maar dit systeem is helaas niet waterdicht gebleken. Via via kunnen fans aan clubcards komen waarmee ze kaarten voor de thuisspelende club aanschaffen. Dat is een groot punt van zorg."

Lees ook: Fans in het nauw bij rellen AZ - FC Utrecht: "Ik was echt helemaal in paniek!"

Evaluatie
"Wij hebben als club maandag overleg met de gemeente en politie over wat er donderdag is gebeurd", vervolgt Eenhoorn. "We gaan evalueren wat er fout is gegaan en hoe we het in de toekomst kunnen voorkomen. Voor ons staat vast: de bezoeker moet zich in het AFAS Stadion veilig voelen en genieten van het spel."