Ga naar Content
Noord-Holland

Wegwerkzaamheden A4 tussen Amsterdam en Den Haag: zes weekenden lang veel verkeershinder

26 mei 2017, 15.23 uur · Aangepast 26 mei 2017, 16.06 uur
Door: · Foto: anwb.nl

AMSTERDAM/DEN HAAG Rijkswaterstaat legt dit weekend de eerste hand aan de werkzaamheden op de A4 tussen Roelofarendsveen en Leiden. In totaal is de snelweg hierdoor zes weekenden lang (deels) afgesloten, waardoor het verkeer tussen Amsterdam en Den Haag rekening moet houden met veel hinder.

Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan richting Den Haag helemaal dicht. Richting Amsterdam blijven twee rijstroken open, maar ook daar moet het verkeer rekening houden met lange files. Beter is om de A4 en de A44 zo veel mogelijk te mijden, aldus de VerkeersInformatieDienst (VID). "De sluiproutes die mensen gaan gebruiken, zijn niet ingericht op zoveel verkeer."

Strand- en vakantiegangers
Dit weekend is de eerste in een reeks van zes weekendafsluitingen. De A4 is vanaf vanavond 21.00 uur tot maandag 05.00 uur gesloten tussen Burgerveen en Leiden. De VID verwacht grote hinder, voornamelijk door het 'bijzondere' weekend. "Het wordt morgen prachtig weer, waardoor veel mensen richting de kust gaan. Zondag is het einde van een lang Hemelvaartweekend, dus dan zal veel vakantieverkeer terugkeren." 

De VID benadrukt wel dat Schiphol ten alle tijde bereikbaar blijft.