Ga naar Content

Handbalsters VOC verliezen bekerfinale van Dalfsen

ALMERE De handbalsters van VOC Amsterdam hebben de bekerfinale verloren. In Almere werd het 34-29 voor Dalfsen. De ploeg van scheidend trainer Peter Portengen won de beker voor de vijfde maal in zes duels. VOC onttroonde vorige week nog Dalfsen als landskampioen.

Aan het eind van de eerste helft, waarin Dalfsen zeven strafworpen kreeg (Larissa Nusser benutte er vier), liep de Sallandse club van 11-11 uit naar een 16-12 ruststand. Na rust boog VOC de achterstand om in een 18-17 voorsprong, maar na deze inhaalslag liep Dalsen weer uit.

Bij een stand van 27-22 kwam VOC nog twee keer terug, maar het gat bleef steeds mininmaal twee treffers in het voordeel van Dalfsen. In de slotfase liep Dalfsen uit naar 34-29.

"Ik kan helaas leven met deze uitslag. Wij hebben niet ons topniveau gehaald. Misschien zaten wij nog in de feeststemming van het landskampioenschap. Aan de andere kant hebben mijn meiden er alles aan gedaan. Soms heb je een dag dat het niet loopt", aldus VOC-coach Ricardo Clarijs.

Clarijs nam een aantal weken geleden  het stokje over van Bert Bouwer als hoofdtrainer. Clarijs heeft nog een contract bij Foreholte voor komend seizoen. "Ik wil graag bij één van de topclubs van Nederland blijven. VOC en Foreholte moeten er eerst uitkomen. Dus dat is even afwachten", liet de trainer na afloop van de bekerfinale weten. 

Foto: NH Sport / Thomas Brood