Hockeysters Amsterdam verliezen eerste finalewedstrijd

25 mei 2017, 16.38 uur · Aangepast 25 mei 2017, 16.55 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action Images

AMSTERDAM De hockeysters van Amsterdam hebben de eerste wedstrijd in de finale van het landskampioenschap verloren. Den Bosch was in Amsterdam met 1-0 te sterk. Zaterdagmiddag is de tweede wedstrijd.

Den Bosch was voor rust sterker en kreeg dan ook de betere kansen, maar Amsterdam vocht voor elke meter en maakte het Den Bosch knap lastig. Vlak voor rust bracht Marlies Verbruggen Den Bosch op 1-0, maar haar treffer werd eerst afgekeurd vanwege een overtreding van Margot van Geffen. Het doelpunt werd alsnog toegekend omdat er volgens de video-arbiter geen sprake was van een overtreding. Om de verwarring compleet te maken werd het doelpunt weer afgekeurd omdat er al was gefloten op het moment dat Verbruggen op doel schoot.

Kort na rust scoorde Maartje Krekelaar dan toch de 0-1 voor Den Bosch. Amsterdam voerde daarna de druk op, maar uitgepeelde kansen bleven uit en twee corners werden verprutst. In de laatste drie minuten speelde Amsterdam zonder keepster, maar ook dat leidde tot niets.

Tweede duel
Zaterdagmiddag om 15.35 uur staat de tweede finalewedstrijd op het programma. Bij verlies van Amsterdam is Den Bosch kampioen. Het kan voor Ellen Hoog (foto) haar laatste wedstrijd zijn. Zij heeft eerder aangekondigd te stoppen met hockey aan het eind van dit seizoen.