Ga naar Content
Noord-Holland

Woede om chaos op Amsterdam Centraal na verloren finale: "Mijn man was totaal in paniek"

25 mei 2017, 09.54 uur · Aangepast 25 mei 2017, 18.39 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Veel treinreizigers die gisteravond na de verloren Europa League-finale Amsterdam wilden verlaten, hadden moeite thuis te komen. Op sociale media spuien ze hun ongenoegen over de dienstverlening van de NS.

Treinen waren overvol, omdat veel Ajax-fans tegelijkertijd uit de stad vertrokken. Op Twitter klagen reizigers over matige communicatie, te weinig treinmaterieel, perronwissels op het laatste moment, treinen die steeds weer leeggeruimd werden en een gigantische vertraging.

Lees ook: Ajax verliest weinig zinderen Europa League-finale 

Ook de enorme drukte speelde sommige mensen, onder wie ook mensen die niet voor de finale naar Amsterdam waren gekomen, parten. "Mijn man heeft niets met voetbal", schrijft een vrouw. "Maar werd zwaar overprikkeld, en was totaal in paniek door de drukte. Thanks again"

Lees ook: Ajax-fans druipen af: "M'n man gaat zich bezatten"

Politie op perrons
De politie werd ingezet om te zorgen dat sommige overvolle treinen toch konden vertrekken, terwijl andere passagiers moesten wachten op de perrons.

Lees ook: Zo word je morgen niet met een kater wakker 

De NS laat reizigers via Twitter weten dat er vooraf voor was gewaarschuwd dat het druk zou worden en dat er geen extra treinen zouden worden ingezet. Door een persoon op het spoor liep de dienstregeling rond 2.00 uur verder in de soep. 

Taxi
De NS adviseerde sommige mensen een taxi te nemen. De klantenservicemedewerkers kunnen echter niet garanderen dat die kosten vergoed worden. Anderen krijgen te horen dat ze zonder taxi niet meer thuis kunnen komen en dat ze de eerste vroege trein kunnen nemen.

@gladiatorNL Het was vooraf aangekondigd en helaas werden er geen extra treinen ingezet. Excuses voor het ongemak. ^GS

— NS online (@NS_online) May 24, 2017

@TammieTreurReep Excuses daarvoor, Tammie. Het was al vooraf aangekondigd dat het erg druk zou worden. ^GS

— NS online (@NS_online) May 25, 2017