Ga naar Content
Sport

Ajax speelt met Jaïro Riedewald tegen United

24 mei 2017, 12.51 uur · Aangepast 24 mei 2017, 14.16 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erik Pasman

STOCKHOLM Jairo Riedewald mag zich met Ajax opmaken voor de finale tegen Manchester United om de Europa League. Trainer Peter Bosz heeft hem nodig als linksback nu Nick Viergever is geschorst en Daley Sinkgraven nog niet topfit is.

Riedewald verloor in het begin van het seizoen zijn basisplaats onder Peter Bosz. Lasse Schöne kreeg de voorkeur als centrale middenvelder en Nick Viergever werd de eerste linker centrale verdediger van Ajax. Daley Sinkgravennam die plek als linksback over, waarna Viergever in het centrum kwam te staan.

Lees ook: Vijf dingen die je moet weten over de finale van Ajax

De Ligt jongste speler finale
Trainer Bosz verklapte zijn basisformatie dinsdagavond niet tijdens een afsluitende training in de Friends Arena. Maar het lijkt er op dat Joël Veltman tegen Manchester United weer als rechtsback mag starten. Daardoor moet Kenny Tete genoegen nemen met een plaats op de bank. Matthijs de Ligt gaat geschiedenis schrijven. Hij wordt met 17 jaar en 285 dagen de jongste speler ooit in een finale van de Champions League, Europa Cup 1, Europa Cup 2, UEFA Cup of Europa League.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt en Riedewald; Klaassen, Schöne en Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes.