Ga naar Content

Kater Barry nog niet hersteld van zuuraanval: "Er is echt gericht op z'n ogen gespoten"

EGMOND AAN DEN HOEF Kater Barry is nog steeds angstig, de vellen hangen over zijn hoofd en z'n oogjes zitten dicht. De kat uit Egmond aan den Hoef is vermoedelijk ondergespoten met een bijtend zuur. Het is niet de eerste kat die gewond thuiskomt. ''Het lijkt erop dat er een kattenbeul aan het werk is geweest'', vertelt eigenaresse Lizzy de Graaff.

Het is inmiddels twee weken geleden dat kater Barry zwaar verminkt thuiskwam, maar nog steeds zijn de wonden niet genezen. "We schrokken ontzettend toen we hem zo zagen. De huid op zijn hoofdje was tot op het bot weggebrand. Ook zaten zijn oogjes helemaal dicht."

Barry moest uiteindelijk bij de dierenarts onder zeil om zijn verwondingen te kunnen behandelen. Lizzy is ervan overtuigd dat de kat niet per ongeluk tegen een fles met chemicaliën is gelopen. "Er is echt gericht op z'n ogen gespoten. Wat het precies voor goedje is, weten we niet maar het is ontzettend triest dat dit gebeurt."

Kattenbeul
Het is niet de eerste keer dat er in Egmond aan den Hoef een kat gewond thuiskomt. Al eerder werden bij een kat de snorharen afgeknipt en werd een ander dier met een luchtbugs door z'n oor geschoten. De angst is groot dat er een kattenbeul actief is. "Dit moet stoppen en keihard aangepakt worden."

Lees ook: Kat komt zwaargewond thuis: "Mogelijk bespoten met een soort zuur"

Zowel de dierenarts als de dierenpolitie sluiten niet uit dat de kat mogelijk opzettelijk is bespoten met een bijtende stof. Mensen die informatie hebben die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer 2017101347. 

Foto: NH/Tom Jurriaans