Ga naar Content

Twee mannen aangehouden voor mogelijk gewapende overval Hilversum

HILVERSUM Vanochtend vielen meerdere gewapende agenten en een speciaal arrestatieteam een woning aan de Lopez Diaslaan in Hilversum binnen en arresteerden twee mannen. Een mogelijk gewapende overval zou de reden zijn van de flinke consternatie.

Rond 08.30 uur kreeg de politie een melding van een beroving in de woning. Daarbij zou mogelijk een vuurwapen zijn gebruikt. In de woning aangekomen trof de politie één van de verdachten buiten aan, de andere was nog in de flat aanwezig.

Arrestatieteam
Omdat onduidelijk was wat er precies gaande was en er mogelijk iemand gewapend was, kwam er ook een speciaal arrestatieteam naar het adres. Met schilden, helmen en speciaal gereedschap gingen agenten uiteindelijk rond 10.30 uur naar binnen en overmeesterden de tweede verdachte. Het gaat om mannen van 34 en 38 jaar van wie de woon- en verblijfplaats onduidelijk is. 

Het slachtoffer was een 26-jarige man uit Breukelen en dus niet de bewoner van de flat. Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld kon de politie nog niet vertellen.

Wapen
Na uitgebreid onderzoek bleek er geen wapen te zijn. Buurtbewoners lieten eerder al aan NH Nieuws weten dat er regelmatig overlast is in de straat en de politie er vaker komt. De politie bevestigt dat het een bekende locatie is.

Of er in de woning nog wel andere spullen in beslag zijn genomen, kon de woordvoerder niet zeggen. De verdachten zitten nog steeds vast. Het slachtoffer wordt nog verhoord. 

Foto: NH / Maarten Edelenbosch