Ga naar Content

Zoon naar Museumplein: "Kak in mijn broek van angst"

AMSTERDAM Na de aanslag in Manchester liggen plekken waar veel mensen bijeenkomen weer onder een vergrootglas. Het Museumplein in Amsterdam is zo'n plek. Daar zullen morgen tienduizenden mensen samenkomen om op grote schermen de finale van de Europa League tussen Ajax en Manchester United te kijken. Op social media uiten verschillende mensen al hun zorgen over het evenement.

Bij de aanslag in Manchester kwamen zeker 22 mensen om het leven, nadat een bom ontplofte na een concert van popster Ariana Grande. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat er in Amsterdam iets staat te gebeuren, maken veel mensen op social media zich wel zorgen. "Zoon hier gaat morgen naar Museumplein...moeder hier kakt in haar broek van angst", twittert Jacqueline. Ze voegt daar in een gesprek met NH Nieuws nog aan toe dat ze haar 17-jarige zoon niet gaat verbieden om naar het event te gaan. "Ik ben zelf al bang genoeg, dat wil ik niet op hem overbrengen".

Lees ook: UEFA neemt extra veiligheidsmaatregelen tijdens EL-finale

Lisa schrijft op Twitter dat het Museumplein morgen vol zal staan met mensen. "De eerste keer dat ik ontzettend twijfel om naar een event te gaan." Wesley post op hetzelfde medium dat hij morgen extra goed om zich heen gaat kijken op het plein. "Je weet maar nooit". Toch zijn er ook supporters die juist op het Museumplein een mooi gebaar willen maken richting de slachtoffers van de aanslag. "Laten we met z'n allen morgen twee minuten stil zijn op het Museumplein, gewoon speciaal voor Manchester", stelt Patrick voor.

Maatregelen
De gemeente Amsterdam is morgen bij de publieke bijeenkomsten in de stad waakzaam op een eventuele terreurdreiging. Of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn naar aanleiding van de zelfmoordaanslag in Manchester maandagavond, wordt niet bekendgemaakt. "De aanslag in Manchester past in het huidige dreigingsbeeld en benadrukt helaas de realiteit waar alle grote steden in Europa al langer mee te maken hebben'', laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Amsterdam leeft mee met de veelal jonge slachtoffers, hun ouders en andere nabestaanden van de verschrikkelijke aanslag in Manchester".

@kayotickitchen Zoon hier gaat morgen naar Museumplein ... moeder hier kakt in dr broek van angst... #bizarretijd

— Jacqueline ?? (@jacqmax11) 23 mei 2017

De eerste keer dat ik ontzettend twijfel om naar een event te gaan. Museumplein zal morgen vol met mensen staan.

— Lisa Kolster (@Lisakolster) 23 mei 2017

Weer een aanslag ? #manchester dit kan ook hier gebeuren morgen extra goed om mijn heen kijken museumplein, je weet maar nooit.

— Wesley (@The_Viper020) 23 mei 2017

Zit op mijn werken het laat me allemaal niet los. Aanslag, kids. Rik wil morgen Ajax kijken op groot scherm Museumplein. #nietblijmee

— Roosszzaa (@rooszzaa) 23 mei 2017

Laten we met ze alle morgen 2 minuten stil zijn op Museumplein gewoon speciaal voor Manchester. @AFCAjax

— Patrick (@0nserieus) 23 mei 2017
Foto: Twitter Ajax